Bases del premi Lluís Martí

Aquest 2017, el Premi Lluís Martí al Valor Social, premia una bona pràctica de voluntariat d’empresa. Totes les entitats que hagueu acollit persones voluntàries provinents d’empresa, podeu presentar-vos, explicant-nos l’acció que heu fet conjuntament.

El voluntariat d'empresa fa referència a aquelles activitats que organitza una empresa conjuntament amb una altra organització, perquè els seus treballadors/es, voluntàriament, duguin a terme una acció socialment profitosa.

1

Objectius:

El premi neix amb la voluntat de:

 • Fomentar les bones pràctiques en les relacions de col·laboració i aliança sostenible entre entitats i empreses.
 • Afavorir el bé social de la comunitat.
 • Fomentar l’impacte social de les causes que entitats i empreses podem treballar conjuntament: territoris socialment responsables, balanç social, +sostenibilitat.
 • Afavorir la construcció de comunitats socialment responsables i sostenibles.

El premi neix, doncs, per afavorir programes ja en curs entre entitats i empreses que generen valor social, fonament necessari per a la cohesió de la societat. La convocatòria del premi és anual. El premi és d’àmbit català i tancada a les entitats que formen part de la FCVS. El lliurament del premi es fa de forma rotatòria per les quatre províncies de Catalunya, on la FCVS hi té seu.

2

Premi:

 1. Un primer i únic premi amb una dotació econòmica de 3.000€.
 2. Un accèssit: compra gratuïta per valor de 200€ en El Mercat Social, i dos cursos gratuïts de l'Escola de Formació (un adreçat a voluntaris de l’entitat, per a un mínim de 15 persones; un altre adreçat a tècnics de l’entitat, per a un mínim de 10 persones).
3

Participació i Terminis:

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar únicament a través del formulari de participació.

Els projectes es podran presentar des del 2 d’octubre al 27 d’octubre,, ambdós inclosos.

El lliurament del premi en la 3a edició, tindrà lloc el proper 28 de novembre, a les 19:00h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida (Plaça de la Paeria 1, 25007, Lleida), en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat. Per a assistir-hi, cal inscripció prèvia en el següent formulari.

4

Requisits:

Les entitats participants haureu de presentar el vostre programa mitjançant la pàgina de "Participació" a la 3a Edició del Premi al Valor Social Lluís Martí que trobareu al nostre web.

Haureu d’omplir el formulari electrònic amb les seves vostres dades i adjuntar un breu resum (màxim dos fulls i 5.500 caràcters amb espais) del programa. Han de ser projectes ja implementats, que garanteixin el seu funcionament dins de l’any de la convocatòria del premi. Així mateix heu de garantir la viabilitat tècnica, econòmica i de gestió del projecte i els mecanismes de seguiment i avaluació futurs.

Caldrà que les entitats expliqueu breument les motivacions i arguments pels quals opteu a ser guanyadores, fent incisió en el valor diferencial de la vostra proposta.

5

Criteris de Valoració:

Ajustant-se a aquestes bases, el jurat avalua els programes, donant especial importància a criteris que fomenten el valor social del projecte, com són:

 • Innovació en el model de col·laboració.
 • Replicabilitat del model de col·laboració.
 • Sostenibilitat en el temps.
 • L'impacte territorial.
6

El Jurat:

El jurat està constituït per:

 • 3 persones del Consell Directiu de la FCVS
 • 2 experts en matèria de RSE provinents de l’àmbit empresarial
 • 2 persones significatives i implicades en el món del voluntariat

La composició exacta del jurat es fa pública quan s’obre el període de presentació de programes. Els membres del jurat poden ser diferents en cadascuna de les convocatòries, atenent les propostes de la delegació territorial de la FCVS que acull l’acte de lliurament de premis. Els membres del jurat no tenen conflicte d’interessos amb la concepció i criteris del premi, així com amb les entitats participants.