Edició 2018 _ Temàtica: Voluntariat d’empresa

ENTITAT GUANYADORA DEL PREMI CATALÀ 2018
SOM Fundació

SOM Fundació

Projecte: Jo també puc fer voluntariat (#jotbpuc)

El projecte guanyador de l’edició 2018, és un programa de voluntariat inclusiu, una forma innovadora d’apoderar persones amb discapacitat intel·lectual, que pretén incentivar la seva participació activa, donant-los-hi suport, en l’entorn comunitari més proper a través del voluntariat.

Des de setembre de 2017 han participat en el programa 17 persones, de les quals 14 s’han activat fent voluntariat bé de forma continuada, o bé de forma puntual en entitats de diferents àmbits: Amics de la Gent Gran, Voluntaris 2000, CADDAC Terrassa, Ais ajuda a la infància, Inefc.

L’objectiu comú per a totes les entitats és la incorporació de persones al món del voluntariat, més enllà de les seves diferents capacitats.

ENTITAT GUANYADORA DEL PREMI LOCAL DE BARCELONA 2018
Associació NOU HORITZÓ

Associació NOU HORITZÓ

Projecte: Els àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen

Aquest parteix de la iniciativa de promoure les relacions entre dues generacions aparentment allunyades. Així, s’anima a persones majors de 55 anys a escriure un conte que serà il·lustrat per infància d’entre 6 i 12 anys. El resultat final és l’edició d’un llibre que rep cada participant.

El projecte està dirigit a persones majors de 55 anys, a qui es demana que escriguin un conte adreçat a infants de 6 a 12 anys. De tots els contes, se’n trien 6, que son explicats per a persones voluntàries a 6 escoles. Després d’haver escoltat el conte, els nens i nenes fan un dibuix que il·lustri el relat.

S’edita un llibre amb els relats i els dibuixos escollits per un jurat.

Accèssit 2018
RESSÒ – Associació de Musicoteràpia

RESSÒ – Associació de Musicoteràpia

Projecte: Música a l’Hospital

En aquest projecte, músics voluntaris professionals ofereixen concerts als hospitals, dirigits a les persones hospitalitzades. El programa es basa en el poder transformador de la música.

Foto
Foto
Foto

Edició 2017 _ Temàtica: Voluntariat d’empresa

Entitat Guanyadora any 2017
Arrels Sant Ignasi - Fundació Social Sant Ignasi de Loiola

Arrels Sant Ignasi - Fundació Social Sant Ignasi de Loiola

Projecte: Trasllat i emmagatzematge d’aliments

El projecte guanyador de l’edició 2017 és un projecte de col·laboració de persones voluntàries provinents d’empresa amb l’entitat, la missió principal de la qual és acollir i acompanyar les persones en situació de sense llar, mitjançant els seus programes ARRELS, per tal que puguin redescobrir la seva dignitat i recuperar la seva vida. Presenten en el seu projecte amb l’empresa Romero Polo. El programa guanyador és de trasllat i emmagatzematge d’aliments, on diferents treballadors de l’empresa col·laboren com a persones voluntàries per a gestionar els productes quan es produeixen donacions, estalviant així el cost del transport a l’entitat. L’any 2017 s’han atès més de 3.000 persones, a través del servei de distribució d’aliments.

Accèssit 2017
ASSÍS Centre d'Acollida

ASSÍS Centre d'Acollida

Projecte: Aporofòbia

Centre d’Acollida Assís és una entitat que treballa acompanyat i acollint a persones sense llar a Barcelona. L’empresa SYB – Simplify your Business ha treballat en el projecte Aporofòbia de l’entitat, creant una nova web amb l’objectiu de donar visibilitat al rebuig, odi o discriminació que afecta persones en situació de pobresa. Aquesta nova web recull més de 10.000 notícies entre 2006 i 2016 esdevenint un espai divulgatiu i col·laboratiu, on les persones poden llegir informació i també aportar-ne.

Foto
Foto
Foto

Edició 2016 _ Temàtica: Economia Social

Entitat Guanyadora any 2016
Fundació Privada Ilersis

Fundació Privada Ilersis

Projecte: La Horticultura Terapèutica i el Valor del Voluntariat

El projecte guanyador de l’edició 2016 és un projecte de col·laboració a tres bandes, empresa,entitat i persones voluntàries per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, beneficiàries de l’entitat. Es vol promocionar i sensibilitzar a la població d’un estil de vida ecològic i sostenible, així com recuperar l’esperit de pagès i els valors socials, ambientals i paisatgístics de l’horta de Lleida.

L’Horticultura Terapèutica és el nom que es dóna al procés d’utilitzar la horticultura, les plantes i el seu cultiu per ajudar al desenvolupament dels individus. El contacte amb la terra, les plantes i les dinàmiques vitals de l’hort tenen múltiples efectes que aporten beneficis en la millora de l’estat general de salut.

Accèssit 2016
Fundació Banc de Recursos

Fundació Banc de Recursos

Projecte: Pont Solidari

Pont Solidari gestiona recursos en bon estat provinents d’empresa, particulars i entitats i els deriva a entitats socials que atenen col·lectius vulnerables. Es treballa en xarxa amb entitats socials i empreses, enfortint així la xarxa solidària. Els 53 voluntaris amb els que compta Pont Solidari són un gran actiu en el funcionament del programa. Tècnics i voluntaris treballen colze a colze amb accions de sensibilització i solidaritat a partir de la connexió de recursos i necessitats.

Foto
Foto
Foto

Edició 2015 _ Temàtica: Aliances entitat-empresa

Entitat Guanyadora any 2015
Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Projecte: Programa Primera Oportunitat per a joves en risc

El projecte guanyador de l’edició 2015 és un projecte de suport a la Inserció sociolaboral per a joves en risc d’exclusió social. El Casal dels Infants compta amb la col·laboració de moltes empreses que s’impliquen en els seus projectes d’inserció sociolaboral mitjançant diferents fórmules que transcendeixen el tradicional suport econòmic de les empreses als projectes de caire social. El programa Primera Oportunitat per a joves en risc, ofereix formació tècnico-professional en entorns de feina reals i, conjuntament amb l’entitat, treballen per generar accions que acostin als joves a diferents realitats laborals per poder iniciar itineraris de futur.

Accèssit 2015
Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Projecte: Pósa’t la Gorra

Es tracta d’una iniciativa de caire festiu i familiar amb la finalitat de sensibilitzar a la ciutadania i donar a conèixer la malaltia del càncer infantil. Han fet de la GORRA un símbol de solidaritat amb el càncer infantil. AFANOC compta amb la col·laboració de l’Administració pública, centres educatius de Catalunya, així com empreses, voluntaris i mitjans de comunicació. Cada any un dissenyador de renom s’ha implicat en la campanya fent el disseny de la gorra que després és distribuïda a través d’establiments col·laboradors. La culminació és l’acte festiu en el que tothom ha de portar la gorra.

Foto
Foto
Foto