Edició 2023 Temàtica. Transformació Ecosocial

CATEGORIA CATALANA – 4.000 € FINANÇAT PER FUNDACIÓ “LA CAIXA”
logo Fundació Espigoladors

Fundació Espigoladors

Projecte: Espigolar

Espigoladors és una fundació que des del 2014 treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el projecte és l’activitat d’espigolar.

Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb la pagesia local i voluntariat, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per diferents motius com poden ser les exigències estètiques que estableix el mercat o per davallada dels preus, entre d’altres.

CATEGORIA LOCAL DE BARCELONA – 1.500,00€ finançat per Aigües de Barcelona
Associació Animal Latitude

Associació Animal Latitude

Projecte: Desperta, Art i Natura

El projecte neix l’any 2019 amb l’objectiu d’apropar les persones a la natura a través de l’art. La missió d’aquest projecte és connectar les persones amb la natura mitjançant l'art, donant a conèixer el seu entorn i generant un espai de calma i benestar.

Descobrir-nos i descobrir el que ens envolta és el seu lema. La connexió amb la natura és una eina molt valuosa per a promoure el benestar emocional i la salut. Alhora, protegir i preservar els espais naturals, especialment en àmbits urbans, és cada cop més important.

CATEGORIA LOCAL DE TARRAGONA – 1.500,00€ FINANÇAT PER VOLUNTARIAT AMBIENTAL A CATALUNYA
Associació Hàbitats

Associació Hàbitats

Projecte: El Projecte Rius

El Projecte Rius és una iniciativa que neix fa 26 anys amb l’objectiu d’impulsar la participació activa de la societat en el coneixement, la conservació i millora dels espais fluvials i del patrimoni cultural associat.

El projecte dona a conèixer a la ciutadania les característiques i valors dels ecosistemes fluvials, els problemes que pateixen i que es pot fer per millorar-los; tot plegat a través de diferents estratègies com el voluntariat, l’educació ambiental i la divulgació científica.

CATEGORIA LOCAL DE LLEIDA – 1.500,00€ FINANÇAT PER LEYSER COMPOSITES
logo Olivera

Associació l’Olivera

Projecte: L’Olivera Cooperativa

L'Olivera Cooperativa és un projecte d'iniciativa social que treballa a Vallbona de les Monges i a la Serra de Collserola. La seva missió, des de l'any 1974, és generar ocupació estable i de qualitat per a col·lectius desafavorits a través de la feina al camp, al celler, al molí d'oli i a les activitats enoturístiques.

Tot aquest projecte no seria possible sense el suport comunitari i del voluntariat amb el que compta l'entitat des dels seus orígens. Ja sigui en l'àmbit dels acompanyaments a les persones més desafavorides com en les activitats productives, la figura de la persona voluntària sempre ha estat cabdal en l'èxit del projecte.

CATEGORIA LOCAL DE GIRONA – 1.500,00€ FINANÇAT PER ARÇ COOPERATIVA
Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa

Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa

Projecte: SIMBIOSI: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc.

El projecte té com objectiu la revalorització dels boscos madurs amb actuacions de ciència ciutadana i de voluntariat. Una bona part d'aquests boscos són reductes d'un elevat valor natural que s'han de conservar d'acord amb les directives europees.

Els boscos madurs són els ecosistemes terrestres més evolucionats de Catalunya i són uns veritables museus de biodiversitat. A més, aquestes masses forestals tenen un potencial terapèutic de primera magnitud i, per aquest motiu, el projecte SIMBIOSI té la finalitat de relacionar el bosc amb la salut humana.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Edició 2022 Temàtica. RS en el marc dels ODS

CATEGORIA CATALANA – 1.500,00€ finançat per Arç Cooperativa
logo Punt de Referència

Associació Punt de Referència

Projecte: 25 anys de mentoria social: el model Referents

El “model Referents” té com a finalitat promoure l’emancipació de joves tutelats en situació de vulnerabilitat, mitjançant un acompanyament de persones voluntàries i de persones professionals, partint dels potencials i projectes de vida de cada jove, des de l’afinitat i la confiança. “Referents” ofereix al o la jove conèixer una persona voluntària que li aporti suport emocional, lúdic i lingüístic; acompanyament en la inserció laboral, en els estudis, en la cerca d’habitatge i en la millora de les seves competències i habilitats; i una ampliació de la seva xarxa social.

Les relacions de mentoria de “Referents” tenen una durada de 10 mesos durant els quals la relació es va consolidant fins a resultar natural en la vida de les dues persones que d’una altra manera, difícilment s’haurien conegut. Durant aquest temps comptaran amb el seguiment professional de la persona tècnica del projecte. Punt de Referència facilita el contacte entre jove i voluntari/a i vetlla perquè el desenvolupament de la relació de mentoria que s’estableix sigui constructiva i favorable per a ambdues parts.

CATEGORIA LOCAL DE BARCELONA – 1.500,00€ finançat per Aigües de Barcelona
Associació Benestar i Desenvolupament

Associació Benestar i Desenvolupament

Projecte: La Botiga

“La Botiga” és un programa d’innovació del model de garantia alimentària, apoderament comunitari i sostenibilitat al Prat de Llobregat. La seva finalitat és garantir el dret fonamental a una alimentació saludable en llars en situació de vulnerabilitat.

“La Botiga” sorgeix de la necessitat de trobar una alternativa a les iniciatives tradicionals de distribució gratuïta de productes secs basats en fórmules assistencialistes. Aquest projecte transformador fomenta l’apoderament de les famílies més vulnerables del Prat a través de l’autogestió i de l’accés a productes saludables, ecològics i locals a partir d’una xarxa de territorial de proximitat integrada dins de l’economia circular i social. A més, el projecte aposta per un model d’economia circular per a evitar la generació de residus i promoure el reaprofitament d’excedents.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Edició 2021 Temàtica_RS en el marc dels ODS

CATEGORIA CATALANA – 4.000,00€ finançat per Associació de Voluntaris de Caixabank
CPS_Francesc_Palau

CPS Francesc Palau

Projecte: DFènix

Dfènix desenvolupa una línia de productes a partir del material de rebuig, objectes senzills, pràctics i versàtils, orientats a la llar i a usos que tinguin a veure amb l’aprofitament de l’espai i els recursos, que propiciïn hàbits saludables i sostenibles amb la natura. Treballen amb banderoles, moquetes de fires, restes de teixits i tot allò que pugui convertir-se en recurs per a transformar-se en alguna cosa nova. Produeixen amb dedicació i afecte, fent ús dels principis de l’ecodisseny i procurant generar els mínims residus.

Amb el projecte capaciten persones que volen millorar la seva qualitat de vida i tenir un ofici relacionat amb el sector tèxtil. Fomenten el procés de professionalització i autonomia, enfortint l’apoderament personal i social. Generen sinèrgies amb proveïdors i col·laboradors locals, fomentant la cooperació i estan atentes a les necessitats d’empreses, entitats i administracions que comparteixen els valors i volen participar en una economia més justa, sostenible i solidària.

CATEGORIA LOCAL DE BARCELONA – 1.500,00€ finançat per Aigües de Barcelona
Ateneu_Sant_Roc

Fundació Ateneu Sant Roc

Projecte: El projecte de medi ambient de l’Ateneu Sant Roc

Fomenten una acció única, compartida i transversal, de sensibilització, per trencar mals hàbits i mostrar que, un dia a dia de petites accions sostenibles és possible per millora el nostre entorn proper. El grup motor del projecte està format íntegrament per persones voluntàries que s’encarreguen de posar en marxa totes les iniciatives, amb el suport dels equips educatius. Amb una voluntat ferma de transformació de l’entorn el projecte es construeix en xarxa amb famílies, escoles, veïns i veïnes i altres equipaments del barri per contribuir, entre tots, a la conscienciació vers el medi ambient.

CATEGORIA LOCAL DE LLEIDA – 1.500,00€ finançat per ARÇ Cooperativa
Afanoc_Lleida

AFANOC Lleida

Projecte: Posa’t la Gorra

Posa’t la Gorra és la campanya emblemàtica i per excel·lència d’AFANOC en l’àmbit de sensibilització i conscienciació del càncer infantil. En aquesta acció, l’element clau perquè es faci possible és el voluntariat. El símbol de totes i cadascuna d’aquestes festes és la gorra. L’objectiu és ser totes iguals als ulls dels infants i adolescents amb càncer, donat que un dels efectes secundaris més habituals en les persones que reben tractaments, és la pèrdua del cabell, cobrint-se sovint el cap amb una gorra.

A banda de comptar amb milers d’assistents i gorres venudes, la campanya ha permès a la delegació d’AFANOC Lleida teixir una important xarxa de col·laboradors. Aquesta campanya s’ha convertit en una de les principals fonts de finançament de l’entitat, gràcies a la qual, l’AFANOC pot oferir els seus serveis, a les famílies amb infants i adolescents amb càncer, de manera gratuïta.

CATEGORIA LOCAL TARRAGONA – 1.500,00€ finançat per Port Solidari
Aprodisca

APRODISCA

Projecte: Hortus Aprodisca – les3esses

El projecte està dedicat a l’elaboració de productes ecològics i vertebra intrínsecament amb el respecte i la preservació del medi ambient. Una de les activitats que es duen a terme dins del projecte és la custodia d’un espai natural i de lleure de la vila, com a projecte inclusiu, social i saludable, anomenat ‘les3esses’, ubicat a l’ermita de Sant Josep de Montblanc.

A través d’aquesta activitat aconsegueixen donar oportunitats laborals a les persones del territori, amb diversitat funcional. La gestió d’un bar/restaurant i la neteja i manteniment dels espais naturals que l’entorn de l’ermita ofereix, en són exemple.

CATEGORIA LOCAL GIRONA – 1.500,00€ finançat per Festival STRENES
fundacio autisme mas casadevall

Fundació Mas Casadevall

Projecte: Autisme: Una condició de vida

Promouen activitats formatives, educatives i socioculturals orientades a millorar l’autonomia de les persones amb TEA, proporcionant-los l’adquisició i millora d’habilitats per la vida, amb l’objectiu d’assolir un estil de vida saludable que millori el seu benestar.

Gestionen els tallers de cantina/restaurant, reciclatge, jardineria i horta, tallers on les persones beneficiàries assoleixen millores en diversos aspectes socials i de comunicació, que milloren la seva qualitat de vida. La participació del taller d’horta, subministrant aliments a la cantina de la FAMC, on un grup de nois i noies elaboren el menjar diari de tots els seus companys i companyes i el posterior treball del taller de reciclatge ajuden a millorar la condició de vida de la comunitat de la FAMC i del seu entorn.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Edició 2020 _ Temàtica: Voluntariat en temps de COVID 19

CATEGORIA CATALANA – 4.000,00€ finançat per FBLC
AFANOC Tarragona

ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AMICS DE NENS ONCOLÒGICS DE CATALUNYA – AFANOC Tarragona

Projecte: Sigues un AFANOKI! Propostes online per a infants i adolescents amb càncer

El projecte es dirigeix a infants i adolescents que estan ingressats als hospitals de referència, a aquells que estan en el seu domicili en els territoris on AFANOC té delegació, i també a les famílies allotjades a la Casa dels Xuklis. L’objectiu és facilitar-los un espai lúdic que millori la conciliació familiar.

Des d’AFANOC Tarragona han adaptat la seva activitat a la situació provocada per la pandèmia, plantejant a través del seu canal de Youtube activitats lúdiques com són manualitats, endevinalles o cinema fòrum, i han proposat trobades online grupals per jugar al bingo, al qui és qui i més jocs.

També han fet connexions individuals, donant resposta a necessitats específiques com aprendre a tocar la guitarra, reforç escolar, manualitats o jocs de taula. A més, han mantingut el voluntariat domiciliari en format online per continuar amb el vincle que ja existia abans de la COVID-19.

CATEGORIA LOCAL DE BARCELONA – 1.500,00€ finançat per Aigües de Barcelona
AIS

AIS Ajuda a la infància sense recursos

Projecte: Connectem als invisibles

El projecte neix per donar resposta a la situació d’aïllament social i físic que ha provocat la Covid-19 a les persones amb discapacitat que viuen en residències. Des del març tenen les visites restringides i no veuen a les seves amistats ni a les persones voluntàries, així com tampoc surten a l’exterior.

A través de diferents activitats com són ‘Contagiant somriures’, ‘Comunitat Virtual’ i ‘La Finestra’, han aconseguit que aquestes persones no hagin perdut el contacte amb l’exterior. A més, han pogut combatre la situació d’aïllament social i físic, han trencat la rutina de les persones usuàries podent-les acompanyar, han mantingut el seu vincle emocional amb persones voluntàries i amb l’entitat, i han recuperat espais de distracció col·lectiva i compartida.

CATEGORIA LOCAL TARRAGONA – 1.500,00€ finançat per ARÇ Cooperativa
La Muralla

Associació Ment i Salut la Muralla

Projecte: No hi ha distància quan es té un motiu

El projecte afavoreix el contacte social de les persones amb problemes de salut mental. En la pandèmia no es va poder fer aquest contacte de forma presencial i el projecte de l’entitat va ser una manera de continuar donant assistència a aquestes persones, les quals han patit molt perquè la salut mental s’ha vist greument perjudicada durant aquest temps.

El treball en xarxa ha estat molt present perquè tots els clubs socials de Catalunya s’han pogut beneficiar de les activitats. Així, el servei de club social, que atén a més de 140 persones, mai havia tancat la seva atenció directa i els usuaris des del primer dia van veure la necessitat de continuar tenint els serveis. Es van adaptar tots els tallers presencials al format telemàtic, creant un horari d’activitats de dilluns a divendres i en caps de setmana. Mitjançant diferents plataformes en línia les persones usuàries podien realitzar diferents tallers i estar en contacte virtual entre elles i l’equip de monitors i voluntariat.

CATEGORIA LOCAL GIRONA – 1.500,00€ finançat per la Fundació Antoni Serra Santamans
AECC

AECC – Catalunya contra el càncer de Girona

Projecte: Acompanyament al pacient de càncer i als seus familiars per via telefònica i/o videotrucada

El projecte s’emmarca dins el Programa de Voluntariat de Benestar i Confort de l’entitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars o acompanyants més propers.

El projecte contempla un pla formatiu per a tots els membres de l’equip de voluntariat. A més de la formació bàsica d’acollida, es realitza una formació específica per a l’acompanyament telefònic i una altra de continuada, composta per diverses càpsules formatives de curta durada. Alhora, es realitza una reunió de seguiment mensual amb el grup de voluntàries, així com una comunicació oberta i fluïda entre voluntaris i coordinadors.


Edició 2019 _ Temàtica: Voluntariat d’empresa

CATEGORIA CATALANA – 4.000,00€ finançat per FBLC
ASSÍS CENTRE D’ACOLLIDA

ASSÍS CENTRE D’ACOLLIDA

Projecte: Assís verd: Sembrant futur

L’objectiu principal del projecte és millorar l’ocupabilitat de les persones ateses. ASSÍSVerd és un projecte formatiu-laboral que compta amb el suport de la Universitat de Barcelona (UB), en un sector d'activitat innovador com és el de l'agricultura urbana i la jardineria, que crea oportunitats laborals, efectives, a mig i a llarg termini, per les persones en situació de sense llar.

ASSÍSverd és una eina d’implicació, apoderament, capacitació i formació de persones ateses al nostre centre mitjançant la participació a l’activitat externa en benefici dels propis participants i de la comunitat. Gestionar i rentabilitzar diversos espais verds cedits pel Districte de Sarrià – Sant Gervasi, la Universitat de Barcelona i el Monestir de Sant Pere de les Puel·les, ens dona l’oportunitat de treballar l’adquisició i/o recuperació d’hàbits dels participants del projecte. També ens permet poder realitzar un treball comunitari de cooperació i sensibilització amb altres agents del territori.

CATEGORIA LOCAL LLEIDA – 1.500,00€ finançat per ARÇ Cooperativa
Associació Down Lleida

Associació Down Lleida

Projecte: Barri Amic

El projecte "Barri Amic" presenta una proposta per a la construcció d'una comunitat socialment responsable per a totes les persones, i en especial per a promoure la igualtat d'oportunitats de persones amb discapacitat intel·lectual que viuen emancipades del nucli familiar, en el seu entorn comunitari.

"Barri Amic" ajuda a eliminar prejudicis i a crear oportunitats, fent xarxes de relacions entre persones amb capacitats diverses, que enriquiran la convivència i la vida del barri. El voluntariat acompanya a la persona amb discapacitat a conèixer millor el seu entorn i els seus recursos, dona suport en aquelles accions en que la persona ho necessiti i promou l’accés i la utilització dels recursos comunitaris.

CATEGORIA LOCAL GIRONA – 1.500,00€ finançat per Festival STRENES
Fundació Hospital de Palamós

Fundació Hospital de Palamós

Projecte: Popets per els més menuts

El Taller de Noupops és una de les activitats que realitza el Servei de Voluntariat de la Fundació Hospital de Palamós. Treballen conjuntament amb “l'Associació Noupops ONG Un fil per la vida”. Es tracta d’un projecte que neix a Dinamarca al 2012 i consisteix en teixir popets a crochet destinats exclusivament als nens prematurs que els ajuden a desenvolupar millor els primers moviments de vida.

El grup de voluntàries fan els popets, els envien a l'Associació Noupops perquè els validin i els higienitzin. Un cop fet aquest procés, l'Associació els distribueix per els hospitals de Catalunya que més ho necessitin.

CATEGORIA LOCAL DE BARCELONA – 1.500,00€ finançat per Aigües de Barcelona
Fundació Banc de Recursos

Fundació Banc de Recursos

Projecte: Pont Alimentari

Pont Alimentari és un projecte creat i impulsat per Fundació Banc de Recursos i Rezero – Fundació Prevenció de Residus l’any 2015 amb la finalitat de reduir el malbaratament d'aliments i fomentar la solidaritat i la reducció de les desigualtats socials. Contribueix a redistribuir els recursos de manera més justa i alhora potenciar un consum responsable per part de la població i la responsabilitat social per part de les empreses i les administracions. Per aconseguir-ho, el projecte ajuda establiments del sector de la distribució d'aliments al detall i la restauració a evitar que es llenci menjar al llarg de la seva activitat i a implantar bones pràctiques sostenibles. D'altra banda, també ajuda a entitats d'acció social que necessiten aliments perquè atenen col·lectius desafavorits que no tenen cobertes les necessitats bàsiques d'alimentació.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Edició 2018 _ Temàtica: Voluntariat d’empresa

ENTITAT GUANYADORA DEL PREMI CATALÀ 2018
SOM Fundació

SOM Fundació

Projecte: Jo també puc fer voluntariat (#jotbpuc)

El projecte guanyador de l’edició 2018, és un programa de voluntariat inclusiu, una forma innovadora d’apoderar persones amb discapacitat intel·lectual, que pretén incentivar la seva participació activa, donant-los-hi suport, en l’entorn comunitari més proper a través del voluntariat.

Des de setembre de 2017 han participat en el programa 17 persones, de les quals 14 s’han activat fent voluntariat bé de forma continuada, o bé de forma puntual en entitats de diferents àmbits: Amics de la Gent Gran, Voluntaris 2000, CADDAC Terrassa, Ais ajuda a la infància, Inefc.

L’objectiu comú per a totes les entitats és la incorporació de persones al món del voluntariat, més enllà de les seves diferents capacitats.

ENTITAT GUANYADORA DEL PREMI LOCAL DE BARCELONA 2018
Associació NOU HORITZÓ

Associació NOU HORITZÓ

Projecte: Els àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen

Aquest parteix de la iniciativa de promoure les relacions entre dues generacions aparentment allunyades. Així, s’anima a persones majors de 55 anys a escriure un conte que serà il·lustrat per infància d’entre 6 i 12 anys. El resultat final és l’edició d’un llibre que rep cada participant.

El projecte està dirigit a persones majors de 55 anys, a qui es demana que escriguin un conte adreçat a infants de 6 a 12 anys. De tots els contes, se’n trien 6, que son explicats per a persones voluntàries a 6 escoles. Després d’haver escoltat el conte, els nens i nenes fan un dibuix que il·lustri el relat.

S’edita un llibre amb els relats i els dibuixos escollits per un jurat.

Accèssit 2018
RESSÒ – Associació de Musicoteràpia

RESSÒ – Associació de Musicoteràpia

Projecte: Música a l’Hospital

En aquest projecte, músics voluntaris professionals ofereixen concerts als hospitals, dirigits a les persones hospitalitzades. El programa es basa en el poder transformador de la música.

Foto
Foto
Foto

Edició 2017 _ Temàtica: Voluntariat d’empresa

Entitat Guanyadora any 2017
Arrels Sant Ignasi - Fundació Social Sant Ignasi de Loiola

Arrels Sant Ignasi - Fundació Social Sant Ignasi de Loiola

Projecte: Trasllat i emmagatzematge d’aliments

El projecte guanyador de l’edició 2017 és un projecte de col·laboració de persones voluntàries provinents d’empresa amb l’entitat, la missió principal de la qual és acollir i acompanyar les persones en situació de sense llar, mitjançant els seus programes ARRELS, per tal que puguin redescobrir la seva dignitat i recuperar la seva vida. Presenten en el seu projecte amb l’empresa Romero Polo. El programa guanyador és de trasllat i emmagatzematge d’aliments, on diferents treballadors de l’empresa col·laboren com a persones voluntàries per a gestionar els productes quan es produeixen donacions, estalviant així el cost del transport a l’entitat. L’any 2017 s’han atès més de 3.000 persones, a través del servei de distribució d’aliments.

Accèssit 2017
ASSÍS Centre d'Acollida

ASSÍS Centre d'Acollida

Projecte: Aporofòbia

Centre d’Acollida Assís és una entitat que treballa acompanyat i acollint a persones sense llar a Barcelona. L’empresa SYB – Simplify your Business ha treballat en el projecte Aporofòbia de l’entitat, creant una nova web amb l’objectiu de donar visibilitat al rebuig, odi o discriminació que afecta persones en situació de pobresa. Aquesta nova web recull més de 10.000 notícies entre 2006 i 2016 esdevenint un espai divulgatiu i col·laboratiu, on les persones poden llegir informació i també aportar-ne.

Foto
Foto
Foto

Edició 2016 _ Temàtica: Economia Social

Entitat Guanyadora any 2016
Fundació Privada Ilersis

Fundació Privada Ilersis

Projecte: La Horticultura Terapèutica i el Valor del Voluntariat

El projecte guanyador de l’edició 2016 és un projecte de col·laboració a tres bandes, empresa,entitat i persones voluntàries per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, beneficiàries de l’entitat. Es vol promocionar i sensibilitzar a la població d’un estil de vida ecològic i sostenible, així com recuperar l’esperit de pagès i els valors socials, ambientals i paisatgístics de l’horta de Lleida.

L’Horticultura Terapèutica és el nom que es dóna al procés d’utilitzar la horticultura, les plantes i el seu cultiu per ajudar al desenvolupament dels individus. El contacte amb la terra, les plantes i les dinàmiques vitals de l’hort tenen múltiples efectes que aporten beneficis en la millora de l’estat general de salut.

Accèssit 2016
Fundació Banc de Recursos

Fundació Banc de Recursos

Projecte: Pont Solidari

Pont Solidari gestiona recursos en bon estat provinents d’empresa, particulars i entitats i els deriva a entitats socials que atenen col·lectius vulnerables. Es treballa en xarxa amb entitats socials i empreses, enfortint així la xarxa solidària. Els 53 voluntaris amb els que compta Pont Solidari són un gran actiu en el funcionament del programa. Tècnics i voluntaris treballen colze a colze amb accions de sensibilització i solidaritat a partir de la connexió de recursos i necessitats.

Foto
Foto
Foto

Edició 2015 _ Temàtica: Aliances entitat-empresa

Entitat Guanyadora any 2015
Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Casal dels Infants per a l’acció social als barris

Projecte: Programa Primera Oportunitat per a joves en risc

El projecte guanyador de l’edició 2015 és un projecte de suport a la Inserció sociolaboral per a joves en risc d’exclusió social. El Casal dels Infants compta amb la col·laboració de moltes empreses que s’impliquen en els seus projectes d’inserció sociolaboral mitjançant diferents fórmules que transcendeixen el tradicional suport econòmic de les empreses als projectes de caire social. El programa Primera Oportunitat per a joves en risc, ofereix formació tècnico-professional en entorns de feina reals i, conjuntament amb l’entitat, treballen per generar accions que acostin als joves a diferents realitats laborals per poder iniciar itineraris de futur.

Accèssit 2015
Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC

Projecte: Pósa’t la Gorra

Es tracta d’una iniciativa de caire festiu i familiar amb la finalitat de sensibilitzar a la ciutadania i donar a conèixer la malaltia del càncer infantil. Han fet de la GORRA un símbol de solidaritat amb el càncer infantil. AFANOC compta amb la col·laboració de l’Administració pública, centres educatius de Catalunya, així com empreses, voluntaris i mitjans de comunicació. Cada any un dissenyador de renom s’ha implicat en la campanya fent el disseny de la gorra que després és distribuïda a través d’establiments col·laboradors. La culminació és l’acte festiu en el que tothom ha de portar la gorra.

Foto
Foto
Foto