El Jurat

Comptem amb la participació d’un jurat d’excel·lència. Representants experts d’empresa i responsabilitat social, del tercer sector i de voluntariat valoraran els projectes presentats.

thumb

Francina Alsina

Presidenta FCVS

Va començar l’any 1989 com a voluntària a l’entitat “Arrels Fundació”, en el centre obert. L’any 1995, a més a més es va incorporar a l’equip de carrer. L’any 2004, viatge a Calcuta a fer un voluntariat amb les Missioneres de la Caritat (Mare Teresa), des de llavors hi va regularment cada estiu. L’any 2005, va ser escollida Coordinadora de la Unitat Territorial de Barcelona a la Federació Catalana de Voluntariat Social. L’any 2010, va ser escollida Presidenta de la FCVS i l’any 2014 va ser reelegida.

thumb

Miquel Àngel Fuster

Enginyer industrial jubilat

Voluntari de la FCVS des de febrer de 2009. Responsable de la gestió de les assegurances de voluntaris que les entitats contracten a través de la Federació. Col·labora en tasques de comptabilitat i de suport informàtic. És membre vocal del Consell Directiu des de novembre del 2012 en representació dels Voluntaris de la FCVS.

thumb

Xavier Pelegrí

Director de L’oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL

Professor de Serveis socials. Actualment és director de l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL. Forma part del Grup de recerca: Anàlisi Social i educativa (GRASE) i de la Càtedra d’Estudis sobre Desigualtats socials. És professor del departament de Geografia i Sociologia, adscrit al grau de Treball Social de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. També forma part de la direcció del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària de la UAB. És membre i/o col·labora amb diverses entitats del tercer sector i de voluntariat.

thumb

Rafael Oncins

Director de RSE a Plusfrec

Director de l’àrea de Responsabilitat Social Empresarial de Supermercats Plusfresc. Diplomat en Ciències Empresarials per l’UdL, Tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals. Fa 26 anys que treballa en el sector de la distribució, en diferents àrees: logística, màrqueting, qualitat i prevenció de riscos laborals. Des de l’any 2007, és director de RSE a Supermercats Plusfresc.

thumb

Josep Varela

Catedràtic de matemàiques

Catedràtic de matemàtiques d'institut de batxillerat. Ha estat President de l'Omnium Cultural de Lleida, Cap de Serveis Territorials de Cultura de Lleida, Cap de Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida, Regidor de l'Ajuntament de Lleida. Ha estat també diputat al Parlament de Catalunya i senador per Lleida. Després d’un temps allunyat de l’ensenyament, retorna al seu institut, fins a la seva jubilació. Ha escrit  diversos llibres relacionats amb la memòria històrica principalment biografies, entre d’altres de Maria Rúbies, d'Eduard Aunós o Felip Solé i Olivé . Voluntari en diferents entitats de Lleida, entre d’altres, a l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paüls i Fundació Jericó.

thumb

Maria Assumpta Costafreda

Coordinadora de la FCVS a Lleida

Mestra i Llicenciada en Història, ha dedicat 41 anys a l’ensenyament. És voluntària, des de fa més de 18 anys de l’Associació de Caritat de Sant Vicenç de Paül, on col·labora en un dels quatre projectes que duu a terme l’Associació organitzant i donant classes de Reforç Escolar a nens/es en risc d’exclusió social i actualment n’és la Presidenta. Fa més de 7 anys, que dedica part del seu temps també a la Federació Catalana de Voluntariat Social, de forma totalment voluntària, exercint com a Coordinadora i portant a terme tasques principalment de representació, però alhora oferint el seu valuós i enriquidor testimoniatge de voluntariat.

thumb

Marta Gil

Responsable a l’Associació de Voluntaris de “la Caixa”

Doctora Cum Laude en Economia Social per la Universitat de València. Experta en la gestió d’entitats no lucratives. Ha treballat en diferents entitats no lucratives de diversos països, arribant a fundar la seva pròpia associació, d’ajuda a persones amb malaltia mental, a Xina. Actualment, és responsable en el projecte de l’Associació de Voluntaris de “la Caixa”, en el que hi participen més de 10.000 persones voluntàries.