El Jurat 2023

Comptem amb la participació d'un jurat d'excel·lència. Representants experts del tercer sector, universitat i empresa els quals valoraran els projectes presentats.

thumb

Roger Civit

Director de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (Catalunya)

Llicenciat en Sociologia i Màster en Anàlisi Política i Assessoria Institucional. Ha col·laborat en diversos grups de recerca vinculats amb l’anàlisi del món local o la joventut. Professionalment, ha estat relacionat amb tasques d’incidència a l’Ajuntament de Barcelona, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. Ha estat responsable d’incidència política de la Taula del Tercer Sector del 2016 al 2018 i, des d'aquell any, és el director de l’entitat.

thumb

Maria Trias i Tolosa

Directora general de Trias Galetes Biscuits SA (Girona)

Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona en l’especialització de comerç internacional. Direcció de màrqueting Escola de màrqueting i Comunicació de Girona. Programa de Desenvolupament de Negoci de UVI201. Després d’experiències laborals en d’altres empreses, el 1999 es va incorporar a l’empresa familiar i va reorganitzar el departament d’exportació i més endavant, va coordinar el departament comercial i de Màrqueting. L’abril del 2022 assumeix la Direcció general de TRIAS GALETES-BISCUITS SA. Actualment és membre de la Junta del Clúster Gourmet de Catalunya de la qual en va ser presidenta durant el 2017. És coordinadora del grup d’Ata direcció del Fòrum Carlemany de Girona. Des del 2016 és patrona de la Fundació Emys i des del setembre del 2021 és la presidenta.

thumb

Xavier Fortaleza

Soci i president d'Arç Cooperativa (Barcelona)

És soci de la cooperativa Arç, una corredoria d'assegurances especialitzada en economia social i solidària i energies renovables i és membre del Consell rector. També ha treballat en el món associatiu en matèria de la defensa dels consumidors, com a tècnic, fent ponències, participant als mitjans i fent divulgació. Actualment desenvolupa a Arç cooperativa tasques a l’àrea d’entitats i organitzacions. Té un Màster en Gestió d'Empreses de Mediació d'Assegurances.

thumb

Carme Oliva Pedrico

Tècnica en cooperació al desenvolupament de la UdL (Lleida)

Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida (UdL). Postgrau en Cooperació al Desenvolupament. Treballa com a tècnica en cooperació al desenvolupament a la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, des d’on organitza les activitats d’Educació per a la Transformació Social, coordina el programa d’Aules contra la Pobresa, introduint continguts relacionats amb els Drets Humans en l’educació formal de la Universitat, i coordina el programa de Voluntariat a la UdL. Imparteix l’assignatura Drets Humans i Gènere en el Màster en Estudis de Gènere i Gestió de Polítiques d’Igualtat de la UdL. Ha rebut formació general en matèria de Drets Humans i cooperació al desenvolupament, i específica sobre gènere. Té una trajectòria personal en la defensa dels Drets Humans i els Drets Humans de les Dones des dels moviments socials.

thumb

Felipe Campos

President del Comitè d’Acció social Agbar (Barcelona)

Economista de formació, MBA en Direcció i Administració d’Empreses, i Màster en Innovació social i Direcció d'entitats no lucratives. Més de 15 anys d’experiència en el tercer sector de Catalunya i Espanya. Docent i conferenciant, i membre de diferents òrgans de govern d’entitats del tercer sector, com l’Observatori de la Infància de L’Hospitalet o la Red Estatal Jóvenes e Inclusión. Premio Fundación Princesa de Girona 2013, premio INJUVE y Fellow International Youth Foundation.

thumb

Dr. Josep Vila

Director científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural (Girona)

Director Científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural, organisme membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Llicenciat en Geografia (UAB, 1993). Doctor en Geografia (UB,2000). Professor Titular de Geografia Física i membre del Departament de Geografia i de l'Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG) . Membre del grup de recerca consolidat “Aigua, territori i sostenibilitat (GRATS)” i del Grup de recerca "Medi Ambient i Tecnologies de la Informació Geogràfica (GRMATIG)" . Ha estat director de l'Institut de Medi Ambient de l'any 2008 fins el 2016. Ha centrat la seva recerca en l’evolució del paisatge amb una especial atenció els processos d’abandonament rural en el bioma Mediterrani. A nivell teòric i metodològic una referència clau ha sigut l’aproximació desenvolupada per l’ecologia del paisatge. La majoria de la recerca s’ha desenvolupat en àrees naturals protegides i la seva planificació i gestió. En aquests àmbits ha publicat llibres i també articles en revistes de referència tant nacional com internacional. També ha participat i dirigit diversos projectes de recerca bàsica i aplicats.

thumb

Carme Casas

Professora al Departament de Biociències de la UVic-UCC (Barcelona)

La Dra. Carme Casas és biòloga, Doctora en Botànica. Professora titular al Departament de Biociències de la UVic-UCC, organització membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura. És investigadora de les línies de Gestió del Sòl i d'Ecologia Aplicada i Canvi Global al Centre Tecnològic BETA. Té experiència en flora, vegetació i hàbitats sota diferents aproximacions, i també té gran experiència en producció de cultius i maneig sustentable de sòls agrícoles.

thumb

Joan Pons

Consultor en dret ambiental (Tarragona)

Ambientòleg i consultor en dret ambiental, soci d’INSTA, organització membre de la XCN.

Especialitzat en gestió de conflictes ambientals, defensa i aplicació del dret ambiental, drets humans, gestió del tercer sector ambiental i recerca en serveis ecosistèmics.

Especialitzat en defensa ambiental de territori, gestió de conflictes ambientals, urbanisme, medi natural, serveis ecosistèmics i drets humans. Col·labora activament amb tasques de suport i assessorament amb el tercer sector ambiental i organismes públics. Amb experiència docent i investigadora en el camp universitari amb la URV.

thumb

Maria Teresa Sebastià

Professora de Botànica a la UdL i investigadora del CTFC (Lleida)

Professora de Botànica de la Universitat de Lleida (UdL) i investigadora del CTFC, organització membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Actualment, els seus principals interessos inclouen l'anàlisi de com les interaccions de la biodiversitat dins i a través dels nivells taxonòmics (plantes, microorganismes del sòl, invertebrats, bestiar) retroalimenten el sistema biogeoquímic i generen serveis ecosistèmics en condicions de canvi global, especialment la mitigació de gasos d'efecte hivernacle, les reserves de carboni i nutrients i producció de qualitat. Ha coordinat nombrosos projectes nacionals i internacionals sobre el clima, l'ús del sòl i els efectes del canvi de gestió sobre la biodiversitat, la dinàmica del carboni i del nitrogen. Ha estat membre de diferents comitès nacionals i internacionals. Té més de 100 publicacions científiques.

És coordinadora del grup de recerca GAMES sobre Anàlisi i gestió multiescalar de la biodiversitat i serveis ambientals en sistemes forestals i agrícoles sota canvi climàtic (UdL-CTFC). Va fer la seva tesi de Màster sobre les fagedes i la seva tesi doctoral sobre les praderies dels Pirineus. Va començar els seus estudis sobre el canvi climàtic amb el Prof. Bazzazz a la Universitat de Harvard (EUA) l'any 1994. Va ser professora visitant a la Universitat de Harvard (EUA), l'University College Dublin (Irlanda) i investigadora convidada a l'Helmholtz Forschungszentrum Jülich i al Helmholtz. -Zentrum Potsdam Deutsches GeoForschungsZentrum (Alemanya). Té experiència en praderies, conreus i boscos a tres continents, Europa, Àfrica i Amèrica, on també va treballar amb la Smithsonian Institution.