Lluís Martí

Lluís Martí i Bosch (Barcelona, 5 de desembre de 1927 – Barcelona 27 de desembre de 2013).

Nascut a Barcelona en el sí d’una família humil, cursa els seus estudis primaris al Grup Escolar Ramon Llull i al col·legi que els Germans Maristes tenien a la Parròquia de la Concepció.

Després de cursar Peritatge Mercantil a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona, la seva vida laboral va transcórrer majoritàriament lligada al món de la banca.

La seva vinculació amb el voluntariat és molt profunda, ja que des de petit col·laborava en accions de les Parròquies del barri passant a ser, amb els anys, una figura important en algunes d’elles. Lluís Martí mai va perdre la creença que amb el voluntariat es podien canviar les coses, que el voluntariat transformava la societat, que el voluntariat era si més no un agent enriquidor de la mateixa i que feia créixer els valors al seu voltant.

Entre moltes d’altres iniciatives, de molt valor cadascuna d’elles, va ser el fundador i primer president de la FCVS i una de las persones pioneres en l’impuls del voluntariat social a Catalunya.

Lluís Martí va saber definir i enmarcar en el seu llibre Per què al voluntariat? la grandesa de l’acció voluntària.

Per què el Voluntariat?

«El Voluntariat és la forma més activa de la mobilització ciutadana en pro de la millora de la societat. Es tracta d'un moviment ben definit que, malgrat tot, corre el perill de perdre la seva essència, ja que entre lleis i regulacions minen la il·lusió inicial, el lliurament, l'espontaneïtat i, principalment, l'esperit de servei.» A Per què el Voluntariat?, pàg.39

Amb el nostre suport, l’any 2014, la Generalitat de Catalunya, li atorga la Creu de Sant Jordi a títol pòstum, en reconeixement a una de les persones que han excel·lit en l’impuls i la projecció del voluntariat a Catalunya.